Hasznos tanácsok

tisztitas Néhány tipp a mosógép gazdaságos használatával és a mosással kapcsolatban

A ruhákhoz mindig a megfelelő mosószert használja, tehát a fehérekhez a fehérnek valót, a feketéhez a sötéteknek jót, a színesekhez pedig azt, amit a színes ruhákra fejlesztettek ki.

Ne tömje túl a gépet! Az előírtnál ne tegyen nagyobb mennyiségű ruhaneműt a mosógépbe, mert azzal csökkenti a mosás teljesítményét és nem lesz tökéletes a végeredmény.

4 havonta csináljon tisztító mosást! Üresen, ecettel és más anyagokkal mossa át magas hőfokon a mosógépet, így fertőtleníti és tisztítja azt.

Ha feketepenész nyomait látja a mosógép adagolójában, azt üvegtisztító kefével súrolja ki. Ha szeretné megakadályozni az újbóli penészedést, hagyja nyitva a mosógép fedelét mosás után, valamint mindig tisztítsa ki az adagolót is.

Nem kell a ruhákat a legmagasabb hőfokon mosni, elég, ha csak a nagyon szennyezett, erre alkalmas ruhaneművel tesz így. Az általános piszkot 30-40 C°-on is tökéletesen kihozza a mosás. Így rengeteg energiát és pénzt spórolhat.

Öblítő helyett használjon ecetet és illóolajat, vagy vízlágyító golyót. Így óvja a környezetet és sok pénzt megtakaríthat.

Szeretné megőrizni mosógépe illatát és egy egyszerű trükkel?

A trükk nem más, mint a mosógép takarítása. Néhány évtizede erre még nem fektettek különösebb hangsúlyt, azonban mára kulcsfontosságú szerepe lett a mosógép állapotának megőrzésében.

A mosás során számos különféle szennyeződéssel találkozik gépünk, aminek egy része a használatához szükséges anyagok lerakódása. Például az öblítő és mosópor vagy folyékony mosószer, de még a mosószóda is megtapad a belső gumitömítéseken. Emellett ezeket az adagolóból is szükségszerű kitisztítani, hiszen az ilyen helyeken a nedves közeg hatására beindulhat a penészedés. A feketepenész pedig akár légúti megbetegedéseket is okozhat.

A felültöltős új generációs mosógépeknél az adagoló külön kivehető és minden mosás után kitisztítandó. Tusolóval körülbelül 2 percet vesz igénybe a művelet. Plusz 2 perc pedig, hogy a tömítésekről és a gép ajtajának környékéről eltávolítsuk a lerakódásokat. Így a mosógép mindig tiszta lesz és a penész, illetve más anyagok sem kerülnek a ruhára.

Mosógépünk otthoni karbantartása

A mosógép használata mindennapi tevékenységeink sorát bővíti. A víz keménysége miatt a mosógépben is jelentős a vízkőképződés, amely csökkentheti a gép teljesítményét. Emellett gondot jelent még a nedves közegben megjelenő feketepenész, amely egészségünkre rendkívül káros hatással van.

Néhány egyszerű módszerrel óvhatjuk mosógépünket és meghosszabbíthatjuk élettartamát. Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű mosószer adagolására! Ne adjunk a mosáshoz túl sokat, mert az lerakódhat a ruhákon, esetleges túlérzékenységet okozva ezzel bőrünkön, illetve mosógépünk belső részein, ezzel is gyorsítva a vízkőképződést, fertőzések elterjedését. A mosószer adagoló fiókot érdemes havonta ecetes vízbe áztatni, amely leoldja a lerakódott mosószermaradványokat mosógépünk belsejéből.

Az ecettel vagy trisóval történő üres mosás is megoldást jelenthet arra, hogy mosógépünk belseje tiszta maradhasson. Penész megjelenése esetén is érdemes ecetes átmosást végezni, ám ha a baktériumok makacsabbak, próbáljuk ki a hipós tisztítást! Ezután mindig hagyjuk néhány órát száradni mosógépünket!

Penészes mosógép tisztítása.

A mosások során lerakódó szennyeződések és mosószer gyakran okozhat zavart a gép működése során, valamint kellemetlen szagot is áraszthat, azonban ezek a jelenségek egy nagymosással, ecetes, trisós és egyéb kezeléssel könnyedén orvosolhatóak, azonban a penész kialakulása és elszaporodása a párás környezetnek köszönhetően igen kellemetlen probléma. Amennyiben a tömítőgyűrű és az adagoló környékén fekete elszíneződés található, valamint kellemetlen szag árad a gépből, az a penész megtelepedését jelzi, azonban ebben az esetben az ecet és különböző penész gátló szerek hatékony megoldást kínálnak.

Amennyiben a házi mosógéptisztítás nem hozta meg a kívánt eredményt, forduljon hozzánk bizalommal.